IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności

IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności

W dniu 11 października 2017, POHiD uczestniczył w IV Kongresie Bezpieczeństwa Żywności organizowanym przez IFS Office Central & Eastern Europe, Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodową organizację logistyczną CSCMP oraz Biuro Promocji Jakości. Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności mieli okazję porozmawiać m.in. na tematy związane z najnowszymi regulacjami prawnymi oraz aktualnym stanem reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; rolą nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw.

Wśród ekspertów obecnych na Kongresie byli przedstawiciele min. firm zrzeszonych w POHID, którzy uczestniczyli w panelach poruszających następujące kwestie:

  1. Upowszechnianie systemów utrzymania jakości
  2. Skutecznej promocji polskich produktów zagranicą
  3. Działań na rzecz budowania jakości świeżych owoców – wizytówki polskiego eksportu

Kongres ze względu na ilość uczestników i unikalne miejsce wydarzenia (centrum konferencyjne w muzeum POLIN) można uznać za bardzo udany i mogący równać do najbardziej prestiżowych eventów kierowanych do szeroko rozumianego łańcucha dostaw żywności.