IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
W dniu 11 października 2017, POHiD uczestniczył w IV Kongresie Bezpieczeństwa Żywności organizowanym przez IFS Office Central & Eastern Europe, Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodową organizację logistyczną CSCMP oraz Biuro Promocji Jakości. Eksperci biorący udział w Kongresie Bezpieczeństwa Żywności mieli okazję porozmawiać m.in. na tematy związane z najnowszymi regulacjami prawnymi oraz aktualnym stanem reorganizacji urzędowej kontroli żywności w Polsce; rolą nowoczesnej logistyki w łańcuchu dostaw.
Wśród ekspertów obecnych na Kongresie byli przedstawiciele min. firm zrzeszonych w POHID, którzy uczestniczyli w panelach poruszających następujące kwestie:
- Upowszechnianie systemów utrzymania jakości
- Skutecznej promocji polskich produktów zagranicą
- Działań na rzecz budowania jakości świeżych owoców – wizytówki polskiego eksportu
Kongres ze względu na ilość uczestników i unikalne miejsce wydarzenia (centrum konferencyjne w muzeum POLIN) można uznać za bardzo udany i mogący równać do najbardziej prestiżowych eventów kierowanych do szeroko rozumianego łańcucha dostaw żywności.